Kardiyoloji
HAKKINDA

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi klinik ve radyografik yöntemler yardımıyla; lokal - genel anestezi veya sedasyon altında ameliyathane ortamında cerrahi işlemlerin yapıldığı bölümdür. Ağız ve çene cerrahisi; diş ve çene bölgesindeki hastalıkların tanı ve tedavisinin yapıldığı birimdir.

 

• Diş ve Çene Cerrahisi

• Çene Cerrahisinde Çene Kemiğine Yönelik Cerrahi Uygulamalar

• Çene Cerrahisinde Yumuşak Doku ve Diş Etine Yönelik Cerrahi Uygulamalar

• Çene Cerrahisinde Protez Öncesi Cerrahi

• Acil Cerrahi

• Gömülü Diş Çekimi Operasyonları

• İmplant Cerrahisi ( IMPLANT NEDİR?)

Diş İmplantları, kaybedilen dişlerin yerine çene kemiği içine yerleştirilen ve kemik doku ile birleşerek doğal diş kökü görevini üstlenen, vücut tarafından doku dostu olarak kabul edilen titanyum vidalardır. Operasyon; lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilir. İmplantlar kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüze doğal bir görünümü de beraberinde getirir. İmplant her yaşta uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Sadece gençlerde, kemik gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. Bu da kızlarda; 16-17, erkeklerde ise 18 yaşına kadar gerçekleşmektedir. Erişkinler için üst yaş sınırı yoktur.

İmplant uygulamaları sonrası birçok hasta aynı gün sosyal hayata dönebilmektedir.

Hasta; ağız hijyenine dikkat ederse ömür boyu rahatça gülme, konuşma ve yemeyi sağlayacaktır.

 

 

ORTODONTİ ( DİŞ VE ÇENE BOZUKLUKLARININ DÜZELTİLMESİ)

 

Ortodonti (diş teli) diş ve çene bozukluklarının önlenmesi, teşhis ve tedavisini kapsayan alandır. Çapraşık dişler, kişileri rahatsız eden görünümleri, konuşma bozukluğu, ısırma-çiğneme güçlüğü gibi sıkıntılar dışında diş sağlığı açısından önemli riskler barındırır. Çünkü bu tür diş yapısına sahip kişiler, dişlerine ne kadar iyi bakarlarsa baksınlar, fırçalarken tam olarak temizlenemediği için çürük ve diş eti rahatsızlıkları gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilir. Dolayısıyla, estetik kaygıların yanı sıra, ağız hijyeni ve potansiyel ağız ve diş hastalıklarını önlemek bakımından ortodonti (diş teli) tedavileri önemlidir.

Ortodonti (diş teli) tedavileri önemli ve uzun bir süreçte tamamlanabilen tedaviler olmaları nedeniyle hasta - hekim iletişimi önem kazanır.

 

ORTODONTİK (DİŞ TELİ) TEDAVİ YÖNTEMLERİ

 

• DİŞ TELİ

Diş telleri, çeşitli sebeplerle meydana gelen dişlerin dizilim bozukluğunu ortadan kaldırmak için, dişlerin üzerine yapıştırılan braketler ve bunların içinden geçen tel ile dişlere kuvvet verilerek hareket etmesi sağlanan aparatlara denir. Braketlerin metal ve porselen olmak üzere iki çeşidi vardır.

 

 INVISALIGN

Invisalign sisteminde; neredeyse görünmeyen şeffaf, istenildiğinde çıkartılabilen seri halinde " algner" adı verilen düzleştiriciler kullanılır. Bu düzleştiriciler hastaya özel üretilir ve seri halinde üretildikleri için 2 haftada bir sıradaki düzleştirici ile değiştirilir. Düzleştirici her değiştirildiğinde dişler yavaş yavaş hareket eder ve tedavi bitiminde istenilen görüntüye ulaşılır. Ortalama tedavi süresi 1-1.5 yıldır ancak kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

 

• LINGUAL ORTODONTİ

Lingual Ortodonti (Diş Teli), braketlerin ve ark tellerinin dişlerinin ön yüzeyleri yerine, iç yüzeylerine yerleştirilmesiyle gerçekleştirilen ortodontik tedavilerdir. Lingual Ortodontinin hasta için en önemli avantajı ise; braketlerin dişlerin iç yüzeylerine yerleştirilmesi ve bu sayede dışarıdan fark edilmemesidir.

 

 

 

ORAL DİAGNOZ VE DENTAL RADYOLOJİ

 

En basit tanımı ile tanı-teşhis birimidir. Öncelikle genel sağlığınızla ilgili kayıtlar alınır; dişler, diş etleri, dil, tükürük bezi, çene kemiği ve çene eklemi bir bütün olarak muayene edilir. Radyografik muayene ise; diş hekimliğinin tüm dallarında teşhis, tedavi planlaması, tedavi bitimi ve kontrolerde kullanılan yöntemdir. Dental Radyoloji birimimizde; Dijital Panoramik Röntgen ve Ağız İçi Kamera yöntemleri kullanılmaktadır.

 

• DİJİTAL PANOROMİK RÖNTGEN

Panoramik Röntgen; tüm dişlerin ve çene kemiğinin daha az ışın alarak birlikte görüntülendiği bir tomografik röntgen çeşididir. Dişlerin, kemik ve diş etlerinin klinikte muayene ile görünmeyen kısımlarını göstermeye yarar. Dijital sistemin kullanılması hem kişinin aldığı radyasyon miktarını minumuma düşürür hemde görüntü kalitesi daha yüksektir.

 

 

PEDODONTİ (ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ)

 

Pedodonti ya da Çocuk Diş Hekimliği 0-14 yaş grubu çocukların süt ve kalıcı dişlerinin sağlığını korumayı, çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerden oluşan hastalıkları tedavi etmeyi amaçlayan ana bilim dalıdır. Çocuklardaki ağız ve diş hastalıklarını tedavi etmenin yanı sıra, bu hastalıklardan korunma için birçok yöntem uygulanmaktadır.

 

HANGİ HASTANELERDE?